25 Kasım 2010

25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü


Cumartesi, 22 Kasım 2008, ucansupurge.org


1981 yılında, Latin Amerika ve Karayipler’deki kadın örgütleri 25 Kasım’ı “Kadına Karşı Şiddete Son Uluslararası Günü” ilan ettiler. BM, bu geleneğe sahip çıktı ve 25 Kasım’ın uluslararası düzeyde kadına yönelik şiddetle mücadele günü olmasını sağladı. Bu çerçevede, her 25 Kasım’da tüm ülkelerde çeşitli etkinlikler düzenleniyor, kadına yönelik şiddet konusunun tartışılması, gündeme gelmesi sağlanıyor.
Uçan Süpürge Haber Merkezi
21/11/2008

5 Kasım 2010

Kadınlar Hakkari ve İstanbul'dan Ankara'ya Yürüyor

KESK Kadın Sekreterliği, İHD ve Ankara Barış İçin Kadın Girişimi, kadın cinayetlerine, taciz ve tecavüzlere, emek sömürüsüne, çocuk istismarına, ayrımcı ve muhafazakar politikalara ve savaşa karşı öneri ve taleplerini Başbakanlığa iletmek için Hakkari ve İstanbul'dan Ankara'ya yürüyecek.

Ankara - BİA Haber Merkezi
04 Kasım 2010, Perşembe

05.11.2010, Cumhuriyet

Cenazeyi kadınlar kaldırdı
■ DİYARBAKIR (Cumhuriyet Bürosu) -Silvan ilçesinin Demirkuyu köyüne bağlı Başınt mezrası yakınlarındaki arazide 20 gün önce cesedi bulunan genç kadın, Silvanlı kadınlar tarafından toprağa verildi. 20 gün önce Başınt mezrasında boş bir arazide bulunan kadının cenazesi 15 gündür Silvan Devlet Hastanesi morgunda bekletiliyordu.
Maaş kesildi, şiddet bitti
■ DİYARBAKIR (AA) - Şiddet gören 7 kadın, Sur ve Yenişehir Belediyesine başvurarak toplu iş sözleşmesindeki karar gereği kocalarının maaşlarının yarısını aldı. Olumlu gelişmeler yaşandığını da belirten Sur Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kaya, “Şiddeti sonlandıran bazı personelin maaş kesintisi bitti” dedi.
Malatya’da ‘töre cinayeti’ kuşkusu
■ MALATYA (Cumhuriyet) - Malatyada bir aydan bu yana kayıp olan kadının kocası tarafından öldürüldüğü ve boş araziye gömüldüğü ortaya çıktıAdı açıklanmayan 3 çocuk annesi 27 yaşındaki kadının cesedinin Malatya Şehir Mezarlığı karşısındaki hafriyat topraklarının döküldüğü alana gömüldüğü tespit edildi. Kazıda, kadının cesedinin önce çarşafa sarıldığı ve ardından da çuvala konarak gömüldüğü belirlendi. Cesedin toprak yüzeyine yakın mesafede gömüldüğü belirtildi. Ceset çıkarılarak Adli Tıp Kurumu’na kaldırılırken genç kadının ne şekilde öldürüldüğünün otopsiden sonra belirleneceği açıklandı. Olayla ilgili olarak 4 kişinin gözaltına alındığı, asıl şüpheli olan kocanın ise firarda olduğu belirtildi. Malatya polisi 10 ay içinde bu şekilde 4 cinayetin aydınlatıldığını açıkladı.


Bir Ayda 20 Kurban

Cumhuriyet 05.11.2010

Kadına yönelik şiddet ve tacizin artışından kaygı duyan kadınlar, 25 Kasım’da başkentte uyaracak