22 Eylül 2011

Serbest Bıraktılar, Gidip Eşini Öldürdü

Samsun'da boşanma davası açtığı eşi tarafından öldürülen 42 yaşındaki Asuman Köksal'ın, olaydan önceki 6 ay içerisinde kocasını 3 kez Cumhuriyet savcılığına şikayet ettiği ortaya çıktı. Bu şikayetler sonucu gözaltına alınan zanlının tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Canik İlçesi Yeşilova Mahallesi'nde geçen Mart ayında meydana gelen olayda, 4 çocuk annesi Asuman Köksal, 23 yıllık eşi lokantacı Hüseyin Köksal'ın kendisini sürekli dövmesi üzerine evi terk ederek babasının yanına yerleşti. Bu olayın ardından kocasına da boşanma davası açtı.

Ancak boşanmayı kabul etmeyen Hüseyin Köksal eşini barışmak için ikna etmek amacıyla zaman zaman görüştü. Olay günü de eşini telefonla arayıp para vereceğini söyleyerek eve çağırdı. Bir süre konuştuktan sonra eşiyle cinsel ilişkiye giren Hüseyin Köksal yatakta konuşurken, iddiaya göre kadının telefonu çaldı. 

Telefonu açan Köksal, eşinin tanımadığı bir erkekle konuştuğunu farkedip bağırmaya başladı. Karı-koca arasındaki sözlü tartışma kısa süre sonra kavgaya dönüştü ve Köksal mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla eşine saldırdı. Hüseyin Köksal eşi Asuman Köksal'ı boğazını keserek öldürdü. 

Köksal daha sonra da polis merkezine giderek teslim oldu.

Önce birlikte olup sonra öldürdü

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde canavarca hisle ve eziyet çektirerek eşini öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Hüseyin Köksal, dün ikinci kez hakim karşısına çıktı. Daha önceki savunmalarını tekrar eden sanık, geçim sıkıntısı çektikleri için eşinin kendisini terk ettiğini söyledi. Köksal, "Ayrı yaşamamıza rağmen bazen kendisiyle görüşüyorduk. Olay günü de birlikte benim evime gittik. Orada ilişkiye girdik. Bir süre sonra eşimin telefonu çaldı. Ben açtım. Kimsin diye sorunca, karşıdaki kişi 'Asuman'ın kocasıyım. Sen kimsin' diye cevap verdi. Sinirlendim. Eşime kim olduğunu sordum. Bana hayatında başka biri olduğunu söyledi. Daha sonra da hakaret etmeye başladı. Kendimi kaybetmişim ve ne yaptığımı bilmiyorum" dedi. 

Ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor

Cumhuriyet savcısı cinayet sanığı Hüseyin Köksal'ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını isterken, sanık ve avukatı son savunmalarını hazırlamak için süre isteyince duruşma ertelendi.

Gözaltına alınıp serbest bırakılmış

Bu arada Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan mahkemeye gönderilen bilgiye göre, Asuman Köksal'ın öldürülmeden 6 ay önce eşini 3 kez polise şikayet ettiği belirtildi. 2 kez hakaret ve tehdit, 1 kez de eşe kötü mualeme yapmak suçlarından gözaltına alınan Hüseyin Köksal, nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. 

Köksal hakkında asliye ceza mahkemelerine 3 ayrı dava açıldı. Eşe kötü mualeme yapmak suçundan açılan davadan delil yetersizliğinden dolayı beraat ettirilen Köksal'ın diğer iki davadaki yargılaması devam ediyordu.




CNNTURK, 22.09.2011

Hiç yorum yok: