14 Temmuz 2013

Cinsel istismarda suçüstü yakalanan başkan yardımcısı serbest

Önceki gece, özel otomobilinde yaşları 13 ve 17 olan 2 kız çocuğu varken gözaltına alınan ve kızlardan birini iki yıldır cinsel olarak istismar ettiği öne sürülen Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Ç., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
13 Temmuz 2013

Cinsel istismarda suçüstü yakalanan başkan yardımcısı serbest

SİİRT - Siirt Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 10 çocuk babası 62 yaşındaki Abdullatif Ç.'nin otomobilinde kızlarla birlikte olduğu ihbarı alınca harekete geçti. İpekyolu Caddesi üzerinde Abdullatif Ç., iddiaya göre park halindeki otomobilinde 17 yaşındaki M.A. ve kardeşi 13 yaşındaki S.A. ile birlikte görüldü. Polisleri görünce otomobili çalıştırıp bölgeden uzaklaşmak istediği ileri sürülen Abdullatif Ç. ile yanındaki M.A. ve S.A., kısa süren takibin ardından gözaltına alındı. Ancak gece saatlerinde Adliye'ye çıkarılan Abdüllatif Ç. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Ç., bu akşam saatlerinde sağlık kontrolu için Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Polisin sıkı güvenlik önlemleri altında hastaneye getirilen Abdullatif Ç.'nin ellerinin arkadan kelepçelendiği görüldü. Devlet Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrolünün ardından Abdullatif Ç., adliyeye götürüldü.

İKİ YILDIR İLİŞKİYE GİRİYORDU
Bu arada Abdullah Ç.'nin otomobilde birlikte bulunduğu kız kardeşler 17 yaşındaki M.A.,'nın poliste verdiği ifadede başkan yardımcısı Abdullatif Ç.'nin kendisiyle 2 yıldır ilişkiye girdiğini söylediği öğrenildi. Kız kardeşler M.A., ile S.A., emniyetteki ifadelerinin ardından Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü. Kız kardeşlerin burada sağlık kontrolü ve muayeneden geirildikten sonra adliyeye sevk edileceği belirtildi. 

TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST KALDI Abdullatif Ç., çıkartıldığı adliyede Cumhuriyet Savcısı'a ifade verdikten sonra tutuklanma talebiyle Nöbetçi Mahkeme'ye sevk edildi. Nöbetçi Mahkeme, Başkan Yardımcısı Abdullatif Ç.'ye yurt dışına çıkış yasağı koyup tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi. 


radikal'den

Hiç yorum yok: