Öncelikle bu yazıyı yazma kararını kolaylıkla almadığımızı belirtelim. Nereden bakarsanız şu ana kadar kaleme aldığımız en sevimsiz yazı olacaktı. Özellikle de hukukun canını yakan kardeşlerimizi düşünerek bu kararsızlık içine düştük.
Daha sonra Gezi Parkı Direnişi süreciyle nöbete duran bilinçlere bir küçük katkı da biz yaparız dedik, belki bu konuda kamuoyu yaratır; hiçbir tecavüzcünün hak ettiği cezayı almadan kurtulamadığı günün geleceğine ışık tutarız dedik.
Gerçi verilebilecek en üst seviye ceza bile insanın içini soğutmaz ama bugün en iyi bildiğimiz işi yaparak boş durmayalım, ses çıkaralım dedik.

Bingöl: Yargılanan 4 asker serbest bırakıldı

bingol-tecavuz
6 asker tecavüz ve cinsel istismar suçundan yargılanırken, 4′ü serbest bırakıldı. Gizlilik kuralı gereğince detayları açıklanmayan davada sanıkları serbest bıraktıran ise, bir üst mahkemeydi.

Malatya: Sanık alt sınırdan ceza aldı ve iyi hal indirimi uygulandı

malatya-taciz
Zihinsel engelli S.F’ye tecavüz davasında Yargıtay “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan” da ceza verilmesini istedi, hakim alt sınırdan ve iyi hal indirimi uygulayarak ceza verdi.

Mardin: 13 yaşındaki N.Ç’nin rızası olduğu söylendi, 26 sanık alt sınırdan ceza aldı

penguen-tecavuz-davası-nc
Yargıtay Başsavcılığı “rızası vardı” kararı için yapılan itirazı reddetti. Eğer kabul edilseydi, 26 kişiden her biri en az 10 yıl ceza alacakken, şimdi en fazla 5 yıl ceza almak üzere cezaevindeler.

İstanbul: Sanık ‘yarıda kaldı’ indirimi aldı, yalnızca 3 yıl ceza yedi

tecavuz-yarim-kaldi-indirimi
Eski yüzbaşı Bülent Aydın’ın suçu gerçekleştirmek üzereyken yakalandığı ve tecavüz eylemi teşebbüs aşamasında kaldığı gerekçesiyle 3 yıl 9 aya düşürüldü.

Kayseri: Savcı Facebook’da mesajlaşma olduğu için indirim istedi

tecavuze-facebook-indirimi-teklifi
Savcı tecavüze uğrayan kişiyle sanıklardan birinin Facebook’dan mesajlaştığı gerekçesiyle cezada indirim istedi. Hakim, vicdan kırıntısı(!) gösterip yalnızca iyi hal indirimi uyguladı.

Muğla: Toplu tecavüz davasında 8 beraat kararı çıktı

mugla-toplu-tecavuz
2′si çocuk 8 kişinin yargılandığı davanın 7. duruşmasında sanıklara beraat verildi. Hakimin bu kararı vermesindeki neden ise, delil yetersizliğiydi.

Zonguldak: Ceza aldıktan sonra sakal bırakıp, sarık giyen sanığa iyi hal indirimi

sarık-indirimi
Eski dansçı olan Kısmet K, yargıtayın bozma kararı üzerine yeniden hakim karşısına çıktı. Bu kez sarıklı ve sakallıydı. 4 yıl iyi hal indirimi aldı.

İzmir: İyi hal indirimi aldıktan sonra salıverildiler

izmir-iyi-hal-tecavuz-indirimi
İki sanık ilk önce iyi hal indirimi alıp, cezaevine girdiler. Daha sonra Yargıtay mahkeme süreci çok uzun olduğu için sanıkları serbest bıraktı.

Şırnak: Yargılanan 5 kişiye de beraat kararı çıktı

sirnak-tecavuz-davasi
Kendilerini polis olarak tanıtan ve H.Ö’ye tecavüz eden 5 kişi “mevcut delil durumları, kuvvetli suç şüphesi taşımadığı” gerekçesiyle beraat etti.

Bunun sonucunu merak ediyoruz: 14 yaşındaki erkek çocuğa öğretmeninden tecavüz

14-yasindaki-cocuga-tecavuz
Kazandığı Anadolu Lisesi’nin yurdu olmadığı için özel bir yurtta kalan A., erkek ilmihal hocası H.K’nın tecavüzüne uğradı. Raporla kesinleşen durum hem Güneydoğu şartları hem de çocuğun psikolojisi nedeniyle saklı tutuldu. İşin iğrençleşen kısmı ise, yönetici pozisyonunda birinin alacağı ceza “nitelikli cinsel istismar”a girdiği için yurt yönetmeliğinde H.K ‘kaloriferci’ olarak değiştirildi. Yargı sürecinin sonucunu merakla bekliyoruz.