8 Temmuz 2013

N.K. davası ertelendi

N.K'nin Silvan'da kaçırılarak tecavüz edilmesine yönelik davanın duruşmasına devam edildi. Mahkeme, rapordaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı eylül ayına erteledi.
 08 Temmuz 2013 Pazartesi, 19:06
BATMAN- Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 yaşındaki N.K'nin kaçırılması ve tecavüz edilmesine ilişkin açılan dava Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi tarafından N.K'nin "Beden ve ruh sağlığının bozukluğuna dair" verdiği rapordaki eksikliklerin giderilmesi istenerek yine ertelendi.
BATMAN- Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde yaklaşık bir yıl önce R.Y tarafından kaçırılarak tecavüz edilen 13 yaşındaki N.K. davasına Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.
Duruşmaya, "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "Çocuğun hürriyetini kısıtlama ve alıkoyma" suçlamaları ile tutuklu yargılanan sanık R.Y. katıldı. Ayrıca, Batman Kadın Platformu bileşenleri de duruşmayı izledi.
N.K'nin yaşadığı travmadan sonra Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi tarafından verilen "Beden ve ruh sağlığı bozulmuştur" yönündeki rapor avukatlar tarafından mahkemeye sunuldu. Mahkeme heyeti, rapordaki eksikliklerin giderilmesi ve N.K'nin yaşının tespit edilmesi için sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 27 Eylül tarihine erteledi.
Batman Kadın Platformu, duruşma çıkışında açıklama yaptı. Platform adına açıklama yapan SELİS Kadın Danışmanlık Merkezi Sosyologu Rana Şeker, kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını belirtti, çocuklarının sistematik olarak maruz kaldığı cinsel istismarın tecavüz kültürünün bir sonucu olduğunu söyledi.
Şeker, "13 yaşındaki N.K'yi pervasızca kaçırıp, istismar edenler şüphesiz ki, eril devletin onlara sahip çıkacağını bilmektedirler. Bilmedikleri ise örgütlü kadın kurumlarının bu davanın takipçisi olacağıdır" diyerek, N.K'nin yanında olacaklarını bildirdi. "Bedenimiz, kimliğimiz ve kültürümüz bizimdir" diyen Şeker, hiçbir erkin aksi yönde karar verme hakkının olmadığını söyledi.

Hiç yorum yok: