18 Mart 2009

Kızının Vicdanına Yakalandı

Taraf/FİKRET KARAGÖZ - Istanbul - 16.03.2009
Emekli bir sınıf öğretmeni 14 yaşındaki kız öğrencisine iki yıl boyunca tecavüz etti ve bunu kamerayla kaydetti. Kayıtları bulan öz kızı durumu annesine ve ağabeyine anlattı, aile olayı örtbas etmeye karar verdi. Ancak vicdan azabı, genç kızın öz babasını ihbar ettirdi.

Antalya Manavgat, emekli bir sınıf öğretmeninin bugün 14 yaşında olan öğrencisine iki yıl boyunca tecavüz ettiği haberiyle sarsıldı. Tecavüz sahnelerini kamerayla kayda alan emekli öğretmeni, bu kayıtları bulan öz kızı ihbar etti.
Manavgat’taki bir ilköğretim okulundan iki yıl önce emekli olan sınıf öğretmeni M.Ş, 1. sınıftan 5. sınıfa kadar okuttuğu ve bugün 14 yaşında olan K.S’ye iki yıl boyunca tecavüz etti. Küçük kızı ‘ders çalıştırma’ bahanesiyle götürdüğü evinde tecavüz eden emekli öğretmen, bununla da kalmadı, tecavüz sahnelerini kamerayla kaydetti ve küçük kızı söz konusu kayıtlarla tehdit etti. K.S. başına gelenleri kimselere anlatamadı, psikolojisi bozuldu. 
İki yıl boyunca saklanan tecavüzler zinciri, emekli öğretmen M.Ş’nin K.S. ile aynı okulun lise bölümünde okuyan 18 yaşındaki kızı C.Ş’nin babasının kaydettiği görüntüleri bulmasıyla kırıldı.
C.Ş, babasının K.S. ile ilişkisini önce annesine anlattı. Yüz kızartan olayın ortaya çıkmasıyla eşe dosta rezil olacaklarını, baskıya maruz kalacaklarını düşünen ve korkuya kapılan anne H.Ş, öğretmenlik için atama bekleyen oğlu C.Ş. ile birlikte olayı örtbas etmeye karar verdi. Bu karar karşısında vicdanının sesini dinleyen bir tek 18 yaşındaki C.Ş. oldu.
Lise öğrencisi genç kız, gördüklerini ve bildiklerini sadece bir hafta gizleyebildi, bir hafta sonunda babasını polise ihbar etti.
İhbar üzerine Antalya polisi emekli öğretmenin evine şok bir baskın yaptı. Sabah, gün ağarmadan yapılan baskında iki çocuk babası M.Ş. ile olayı gizlediği gerekçesiyle eşi H.Ş. gözaltına alındı. Polisin evde yaptığı aramada, M.Ş’ye ait bilgisayara ve öğrencisine tecavüz ettiği sırada kaydettiği görüntülerin de aralarında bulunduğu belirtilen 200 CD’ye el konuldu.

Eşi ile birlikte sorgulanan emekli öğretmen, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme, suçu gizlediği iddia edilen H.Ş’yi serbest bırakırken, tecavüzcü öğretmen tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ailesine anlatamadı

Polisteki ifadesinde, “Çok korkuyordum, fakat her istediğinde de isteklerini yapmaya zorluyordu. Korkudan iki yıl boyunca kimseye bir şey anlatamadım. Defalarca aileme anlatmayı düşündüm, psikolojim bozuldu” diyen 14 yaşında olan K.S. ise ailesi tarafından okuldan alındı.
Kızına öğretmeni tarafından tecavüz edildiğini öğrenince şok geçiren işçi baba M.S. ise, “Duyduğum anda öğretmeni öldürmeyi düşündüm. Çocuğumuzun geleceğini ve kendisini emanet ettiğim kişi, bütün hayallerimizi yıktı. Artık tek derdim kızımın sağlığına kavuşması. İşimi bıraktım, zamanımı kızımla geçiriyorum” dedi. Polis, tutuklanan M.Ş. ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü, başka kurbanlar bulunup bulunmadığının araştırıldığını kaydetti.

Hiç yorum yok: