25 Ekim 2010

Kaçırdıkları kızı pavyona satmak istemişler



İZMİR'de oturan ve bayram ziyareti için gittiği Manisa'nın Gördes İlçesi'nde ortadan kaybolan 14 yaşındaki H.K.D.'yi kaçırıp pavyona satmak istedikleri iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheliden 1'i tutuklandı. Kızının yaşadıklarına isyan eden baba Süleyman D., serbest bırakılan şüphelilerin de tutuklanmalırın ve en ağır cezaya çarptırılmalarını istedi.

16:17 | 24 Ekim 2010
İZMİR, (DHA)
Balçova İlçesi'ndeki Salih Dede Lisesi'nde okuyan, H.K.D., ailesiyle birlikte geçen Ramazan Bayramıziyareti için Manisa'nın Gördes İlçesi'ne bağlı Samur Köyü'ndeki yakınlarının yanına gitti. H.K.D. köyde kaybolurken, babası Süleyman D., jandarmaya ve polise giderek kayıp başvurusunda bulundu. Harekete geçen güvenlik güçleri, genç kızın İstanbul'a kaçırıldığını belirledi.
Takip sonucu kızı kaçırıp 11 gün boyunca ellerinde tutan, aynı köyden, evli 3 çocuk babası Y.D., K.M. ve D.L., yakalanıp gözaltına alındı. Tecavüze de uğradığı öne sürülen H.K.D.'yi para karşılığı pavyona da satmak istedikleri öne sürülen şüphelilerden Y.D. geçen ay nöbetçi mahkemece tutuklanırken, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.  Süleyman D., “Evladım kimsenin yüzüne bakamıyor. Onu bu hale getirenler ise ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor. Serbest bırakılanlar tutuklanıp en ağır cezaya çarptırılsın” dedi.

Hiç yorum yok: