5 Kasım 2010

Kadınlar Hakkari ve İstanbul'dan Ankara'ya Yürüyor

KESK Kadın Sekreterliği, İHD ve Ankara Barış İçin Kadın Girişimi, kadın cinayetlerine, taciz ve tecavüzlere, emek sömürüsüne, çocuk istismarına, ayrımcı ve muhafazakar politikalara ve savaşa karşı öneri ve taleplerini Başbakanlığa iletmek için Hakkari ve İstanbul'dan Ankara'ya yürüyecek.

Ankara - BİA Haber Merkezi
04 Kasım 2010, Perşembe
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Kadın Sekreterliği, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Ankara Barış İçin Kadın Girişimi, kadın cinayetlerine, kadına yönelik şiddete, çocuk istismarına, emek sömürüsüne, ayrımcı ve muhafazakâr politikalara karşı durmak, çözüm önerilerini ve barış taleplerini dile getirmek üzere Hakkâri ve İstanbul'dan Ankara'ya yürüyecek.
Kadınlar 9 Kasımda Hakkâri'den, 10 Kasımda da İstanbul'dan "Kimliğimin, bedenimin ve emeğimin sömürülmesine karşı mücadele ediyor, barış için yürüyorum" sloganıyla, Türkçe, Kürtçe, Ermenice ve Rumca dövizleriyle yürüyüşe başlayacak.

Milletvekillerine çağrı var

Hakkâri'den yürüyüşe başlayan kadınlar sekiz, İstanbul'dan yürüyenler ise dört ile uğrayacak. Van, Bitlis, Siirt, Batman, Diyarbakır, Urfa, Adıyaman, Kocaeli, Bursa, Eskişehir'de basın açıklamaları yapacak, bu illerdeki kadınların sorunlarını ve çözüm önerilerini gündeme taşıyacaklar.
Yürüyüş kolları 12 Kasım'da Ankara Demirtepe'de bir araya gelerek Başbakanlığa yürüyecek. Kadınlar, geçtikleri illerden getirdikleri, kadınların sorunlarını ve taleplerini içeren dosyaları Başbakanlığa sunacak.
Yürüyüşü organize eden üç kurum, yarın Ankara ve İstanbul'da basın açıklamaları yoluyla siyasi partilere, duyarlı kişi ve kuruluşlarına destek çağrısı yapacak. Kurumlar, geçecekleri güzergâhtaki illerin milletvekillerine de kendilerini o ilde karşılaması için çağrıda bulunacak.

Morsümbül: AKP'ye ve Bakan Kavaf görevini yapmıyor

KESK Kadın Sekreteri Songül Morsümbül bu yürüyüşle Türkiye'deki bütün kadınların sorunlarını bütünlüklü bir biçimde ele almayı, çözüm önerilerini duyulur kılmayı hedeflediklerini söyledi.
bianet'in sorularını yanıtlayan Morsümbül, şu noktalara dikkat çekti:
* Türkiye'de kadın cinayetleri, taciz, tecavüz, çocuk istismarı, çalışma hayatında kadına yönelik ayrımcılık, kadının kimliğine, emeğine ve bedenine yönelik sömürü hız kesmeden sürüyor. Kadınlar hep üçüncü sayfa haberleriyle gündeme geliyor.
* Kadından Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf görevinin gereğini yerine getirmiyor, siyasi iktidar bu sorunlara karşı çözüm politikaları geliştirmiyor. AKP iktidarı, yasa ve yönetmeliklerle kadınların sorunlarına çözüm ürettiğini söylese de pratikte herhangi bir gelişme yaşanmıyor.
* Türkiye'de Kürt kadın hareketi, feminist kadın çevreleri ve kadın örgütleri, bulundukları yerlerde pek çok çalışma yürütüyor. Biz bu taleplerin tümünü birleştirip, sorunlar karşısında bütünlüklü bir çalışma yürütmek; karma örgütlerdeki kadınların seslerini bu sese ekleyip duyulur kılmak istedik. Bir başka hedefimiz de kadınlar arasında bir örgütlenme ve dayanışma ağı oluşmasına katkıda bulunmaktı.
* 50 kuruma ve bireylere çağrı yaptık. Bizi destekleyen 12 kurum ve birkaç kişi var. Bu kurumların temsilcileri ve bireysel destekçilerimizle Ankara'ya yürüyeceğiz. Her ilin kadın örgütlerinin ve karma örgütlerinin sorunlarını ve çözüm önerilerini sıraladıkları dosyaları alacak, Ankara'ya götüreceğiz. (BB/EÖ)

Hiç yorum yok: