26 Ekim 2011

Halden anlayan


Cumhuriyet 26.10.2011



Eşini 27 yerinden bıçaklayarak öldüren koca iyi hal ve tahrik indirimi aldı
Ankara’da bir kadın cinayeti daha
ADANA (Cumhuriyet) - Mukaddes Topal (24) nikâhsız yaşadığı Musa Tunç (30) tarafından 27 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Tunç, ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanırken, tahrik ve iyi hal indiriminden yararlandırılarak 13 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı.
İki çocuk babası, işsiz kamyon şoförü Musa Tunç ile Mukaddes Topal 7 yıldır nikâhsız olarak birlikte yaşıyorlardı. 23 Ağustos 2010da, Tunç öğle yemeği için evine geldi. Yemek yedikleri sırada, çiftin 5 yaşındaki kızı Müjde ayran dolu bardağı döktü. Bunun üzerine çiftin arasında kavga çıktı.
İddiaya göre Topal, ayran dökmesine sinirlendiği kızına ve de kayınpederine küfür etti. Buna sinirlenen Tunç da önce eşinin boğazını sıktı, ardından da mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla bıçakladı. Topal, 27 bıçak darbesiyle olay yerinde yaşamını yitirirken, çığlıklar üzerine yardıma koşan komşuları Hatun Alataş (60) da yaralandı.
2. Ağır Ceza Mahkemesinde karar duruşmasına çıkan sanık Tunç, savunmasında Bana yemek hazırlamıyordu. Çamaşırlarımı yıkamıyordu. Benimle birlikte yatmıyordu. Olay günü de kızıma ‘o... çocuğu’ dedi. Babama da ‘köpek’ dedi diye kendini savundu.
Mahkeme heyeti, kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası verdiği sanık Tunçun bu cezasını, suçu eşinin hakaretleri sonucu işlediğine kanaat getirip 16 yıla, ardından duruşmalardaki tavır ve davranışlarından dolayı da 13 yıl 4 aya indirdi. Komşusunu yaralamaktan dolayı da 7 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Hiç yorum yok: