12 Temmuz 2013

Çifte cinayette tecavüz iddiası

Güncelleme : 11 Temmuz 2013 11:06

Çifte cinayette tecavüz iddiası
Şanlıurfa'nın Harran İlçesi'nde, geçen pazar günü motosiklet üzerindeki 21 yaşındaki Mehmet Ekin ile 20 yaşındaki Mehmet Bulut'u av tüfeğiyle öldürdüğü iddia edilen İsmail Ç. ile 2 oğlu gözaltına alındı.
İsmail Ç.'nin, 16 yaşındaki kızına bıçak zoruyla tecavüz eden Ekin ve Bulut'u, evlenerek olayın kapatılması isteğine olumsuz yanıt vermeleri üzerine öldürdüğü önü sürüldü. Baba ve 2 oğlunun yakalandığı olayın ardından, öldürülen gençlerin tecavüzüne uğradığını iddia eden 16 yaşındaki A.Ç. devlet korumasına alındı.
Geçen pazar günü Harran'ın Tanınmış Köyü'nde, motosikletle ilerleyen birbiriyle akraba olan Mehmet Ekin ile Mehmet Bulut, otomobilden av tüfeği ile açılan ateş sonucu yaşamlarını yitirdi. Olayın ardından inceleme başlatan jandarma, öldürülen gençlerin son olarak aynı köyde yaşayan İsmail Ç.'nin evine gittiği ve tartıştığı bilgisine ulaştı. 
Bu bilgi üzerine çalışmasını derinleştiren jandarma, öldürülen Ekin ve Bulut'un, tartıştıkları İsmail Ç.'nin 16 yaşındaki kızı A.Ç.'ye bıçak zoruyla tecavüz ettiğini öğrendi.
KIZA DEVLET KORUMASI
Yapılan araştırma sonunda güvenlik güçleri, İsmail Ç.'nin, kızına tecavüz ettiği ileri sürülen gençleri konuşmak için eve çağırdığı ve içlerinden birinin evlenmesini istediği, olumsuz yanıt vererek motosikletle evden ayrılan gençleri, 2 oğluyla bindiği otomobiliyle takip edip, ateş ederek öldürdüğünü belirledi. 
Jandarma ekipleri, çalışmasını tamamlamasının ardından savcılık kararı ile İsmail Ç.'nin evine operasyon düzenledi. Yapılan baskında; evin avlusunda cinayet sırasında kullanılan otomobile ulaşılırken, suç aleti otomatik av tüfeği ise İsmail Ç.'nin sahibi olduğu tarlada toprağa gömülü olarak bulundu. Tüfeğe el koyan jandarma, evde bulunamayan İsmail Ç. ile olay sırasında yanında olan oğulları İbrahim ve Osman Ç.'yi Harran ilçe merkezinde gözaltına aldı. 
Öldürülen gençlerin bıçak zoruyla tecavüzüne uğradığını söyleyen A.Ç.'de ifadesinin alınmasının ardından savcılık kararı ile devlet korumasına alınıp, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yurduna yerleştirildi.
BABA VE OĞULLARI ADLİYEDE
Jandarmada verdiği ifadesinde kızına bıçak zoruyla tecavüz edildiğini öğrendiğini ve olay çıkmaması için Ekin ve Bulut'u evine çağırdığını söyleyen İsmail Ç., gençlerin olayın duyulmayarak kapatılması amacıyla kızıyla evlenmeleri talebine olumsuz yanıt vermeleri üzerine olayın meydana geldiğini söyledi. Baba ve oğulları İlçe Jandarma Komutanlığı'nda yapılan sorgulamalarının ardından sağlık kontrolünden geçirildi ve 'kasten birden fazla kişiyi öldürmek' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.
DHA

Hiç yorum yok: